Soren Sorensen's Trip Report

Trip Report Title: 
Sri Lanka rapport 2016
Tour Start: 
Friday, January 15, 2016
Tour End: 
Saturday, January 30, 2016

Trip Report Year:

Sri Lanka

16.   – 31. januar 2016

Foto-Vagn---Pafugle-i-Tissamahamara.jpg

Foto Vagn: Påfugle i Tissamahamara

Download original pdf verion of the report here.

or from http://doftravel.dk/sites/default/files/Sri%20Lanka%20rapport%202016.pdf

DOF Travel

Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark

Forord

Tilbage i 1985 havde DOF sin første tur til Sri Lanka. Men det var først efter en succesrig tur i januar 2015, at den her næsten identiske tur blev afholdt allerede et år senere. Det blev igen særdeles vellykket, og hvordan kunne det også blive andet, når programmet bød på rundtur i dette smukke, grønne land med de store landskabelige kontraster. Lokalarrangøren var også denne gang det meget velfunderede, WalkWithJith, med dygtige guider og med kontakter til de rigtige hoteller på ruten. Logier og mad var derfor  så godt, som man kan tillade sig at forvente, når det skulle være med en fornuftig økonomi, og når vi også ville ud til nogle af afkrogene med de rigtige fuglesteder. De mennesker, vi mødte undervejs var næsten alle ovenud imødekommende og venlige, og det gælder både dem, der blev betalt for at servicere os, og alle de andre. Hertil kommer så - særligt vigtigt for os - at vi oplevede fugle, dyr og natur i stor rigdom, også omfattende næsten alle de spændende, endemiske fuglearter.     

Flyrejsen var med Qatar Air og købt gennem ViaTravel. Rundturen var i minibus og hele vejen med samme gode lokalguide, Tharanga, chauffør, Ajith, og hjælper, Jaye. I to af nationalparkerne havde vi så jeeps og yderligere hjælpere til at assistere. Prisen kr. 20.200 omfattede al transport, logi i dobbeltværelse, morgen- og aftensmad samt diverse entréer mm.

Vejret var konstant varmt med eftermiddagstemperaturer på den anden side af de 30 gr., dog selvfølgelig på det højeste niveau over 2.000 moh under 10 gr. om morgenen. De varme timer efter middag tilpassede vi os ved at sætte tempoet ned, og generelt oplevedes varmen mest som tør og nogenlunde behagelig. I regnskoven ved Sinharaja fik vi to gange over nogle få timer regn med kraftige byger, ellers var det mest solrigt og letskyet. Generende insekter, primært myg, var ikke noget stort problem, og vi mødte det stort set kun i solnedgangsperioden og langt fra hver dag. Til gengæld måtte vi i regnskoven gardere os med særlige iglesokker for at holde de ganske vist meget små igler ude, og alligevel havde de flere gange evnen at finde ind under tøjet.

Gruppen havde det usædvanligt godt sammen, hvilket naturligt nok var med til at skabe den stemning, der bar turen fremad - med kammeratskab, sammenhold, eventyrlyst og tit og ofte munterhed. For undertegnede som turleder var det nemt og en stor fornøjelse at have ansvaret. Der skal derfor være en stor tak for turen til alle:

Bodil Aavad Jørgensen, Gitte Jensen, Niels Henrik Højbjerg, Vagn Kjerulf Jensen, Jytte Reng, Per Reng, Lars Petersen, Lotte Petersen, Dorrit Krabbe, Frands E. Jensen, Marie Larsen.

Der er en særlig tak til Bodil for listen over ikke-fugle sidst i rapporten samt til fotograferne, der har leveret billederne: Bodil, Gitte, Lotte, Niels Henrik og Vagn. Fotos anført med B på listen med ikke-fugle er Bodils egne. 

Jeg håber, at vi i forskelige sammenhænge kan mødes på gode ture en anden gang... Søren Sørensen  /  marie.soren@mail.tele.dk / 4042 3126

Foto-Niels-Henrik-DOF-Gruppen-med-guider---tidlig-morgen-parat-til-Sinharaja-NP.jpg

Foto Niels Henrik: Gruppen med guider - tidlig morgen parat til Sinharaja NP,

 

Foto-Vagn---Udawalawe-NP.jpg

Foto Vagn:  Udawalawe NP                                                                                                                  

Dagsprogram

Lokalitetsnavne, der er anvendt i fuglelisten, er fremhævet.

Søndag 17.1 - dag 1: ankomst til Kandy, Hotel Thilanka, tidlig morgen - eftermiddagstur i Botanisk Have.

Mandag 18.1 - dag 2: kørsel til Kitulgala, Kitulgala Rest House - afslapning ved hotellet op ad Kelani-floden, og sen eftermiddag tur i område nordøst for byen.

Tirsdag  19.1 - dag 3: ture ved Kitulgala: morgentur ved hotel - formiddag tur syd for floden - sen eftermiddagstur østligere nær floden.

Onsdag 20.1 - dag 4: kørsel til Nuwara Eliya, Hotel Lake View - om eftermiddagen tur i Victoria Park.

Torsdag 21.1 - dag 5: morgen/formiddagstur på Horton Plains - sen eftermiddagstur til et skovområde nordøst for Nuwara Eliya søen og ved selve søen/reservoiret.

Fredag 22.1 - dag 6: kørsel til Tissamahamara, Hotel Hibiscus Garden - eftermiddagstur til vådområde nær byen.

Lørdag 23.1 - dag 7: heldagssafari i Yala NP.

Søndag 24.1 - dag 8: morgen/formiddagstur med safari i Bundala NP - sen eftermiddagstur til vådområde og vandløb nær Tissamahamara.

Mandag 25.1 - dag 9: kørsel med stop ved Udawalawe NP og herfra til Sinharaja Regnskov, Blue Magpie Lodge i landsbyen Kudawa - sen eftermiddagstur i omegnen.

Tirsdag 26.1 og onsdag 27.1 - dag 10 og 11: ture i regnskoven i Sinharaja NP og i Kudawas omegn.

Torsdag 28.1 - dag 12: morgentur nær hotel - kørsel med stop ved Galle og herfra til Weligama,    Fisherman´s Bay Hotel - eftermiddagsobs omkring hotellet.

Fredag 29.1 - dag 13: kørsel til Mirissa for hvalsafari - eftermiddag omkring hotellet i Weligama.

Lørdag 30.1 - dag 14: kørsel fra Weligama med stop og sight-seeing i Galle og herfra til Negombo ved Colombo, Tamarind Tree Hotel - eftermiddagstur ved hotellet - kørsel til lufthavn omkring midnat.

Oversigtskort-med-indtegnet-rute.jpg

Oversigtskort med indtegnet rute. Som nævnt i forordet i de grove træk identisk med DOFtravel-turen i januar 2015, og derfor også med kortet tyvstjålet fra turens rapport.  

Turens forløb

Lørdag 16/1

Der var planmæssig afrejse fra Kastrup kl. 8.30. Efter sammenlagt 10½ times flyvning og flyskifte med et par timers pause i Doha, Qatar, ankom vi så til Bandaranaike Lufthavn nord for Colombo. Det var lidt før kl. 03 lokal tid og 4½ time foran Danmark. Flyvningen med Qatar Airlines var behagelig, og service og servering ombord var upåklagelig, som det er prøvet før med selskabet.

Søndag 17/1 - dag 1

Indrejsebureaukratiet var hurtigt overstået, men til gengæld var ventetiden ved bagagebåndet urimeligt lang af ukendt årsag. Vores rejsematte gruppe blev herefter modtaget af en natte-oplagt lokalguide med medhjælper. Tharanga, biolog, fuglemaler og en særdeles dygtig fuglekender, hentede os sammen med Chaufføren Ajith og hjælperen Jaye, og alle var gennem hele turen uvurderlige til at yde al den hjælp, vi behøvede. Der var små 3 timers kørsel i mørket, før vi småsovende eller i hvert fald godt søvnige nåede frem til det fine Hotel Thilanka i Kandy. Undervejs i halvmørket var der et større morgentræk af primært Kohejre og Flying Fox-flagermus.

På Hotellet var en stor morgenbuffet klar, og med udsigt til byens store sø (reservoir) og med fugle og Toque Macaque-aber i haven glemte vi snart, at det for de fleste af os havde været meget småt med rigtig søvn. Ja, i reel tid var det jo for os stadig nat. Allerede her var flere fugle nye bekendtskaber for næsten alle, Yellow-billed Babbler og Brown-headed Barbet samt den første endemiske art Yellow-fronted Barbet, og det betød, at den fornemme morgenmad konstant blev forstyrret. Desuden var der på vejen neden for hotellet et større lokalt meget broget optog i gang her tidligt søndag morgen pga en lokal stor helligdag - udklædte mennesker og lige så udklædte elefanter. Så hvem havde tid til at tænke på manglen på søvn?

Således kraftigt opkvikkede besluttede vi straks at tage på den første ekskursion til Kandys botaniske have. Der var vækster: træer, buske og blomster i alle størrelser og farver og med masser af fugle som en flot introduktion til resten af turen. Bl.a. 3 slags papegøjer, 3 slags barbets (skægfugle) og  2 slags af henholdsvis drongoer, flowerpeckere og solfugle. Størst opmærksomhed vakte nok den smukke Tickell´s Blue Flycather samt ikke mindst 2 Crested Serpent Eagle. Rovfuglene kunne studeres, mens de blev siddende på meget bekvem afstand, og derfor efterfølgende om aftenen blev valgt til dagens art. Mest overraskende var en Booted Eagle (Dværgørn), som ikke er en almindelig vintergæst på Sri Lanka.   Tilbage på hotellet igen blev resten af eftermiddagen og aftenen brugt til en nødvendig slapper, hvor vi fortsat kunne nyde de flotte omgivelser med en koloni af hvide hejrer og skarver på den modsatte side af søen, og med det lokale par af White-bellied See-Eagle, som viste sig frem. Netop denne art skulle lidt overraskende vise sig at blive den næsthyppigste rovfugl på turen.      

Mandag 18/1 - dag 2

Vi skulle køre videre fra Kandy allerede tidligt på dagen, og bussen var klar med blomster foran den lille buddha-figur ved frontruden - og næsten hver dag friske blomster, som vi erfarede. Kandy,  en ældgammel kulturby, måtte vi nøjes med at se fra bussen. Mest berømt er templet for Buddhas hellige tand og den 26 meter høje statue i traditionel positur. Vi tog os dog tid til et besøg i et større markedshus mest beregnet for folk udefra som os selv, og så kørte vi ellers gennem de brogede forstæder til Kandy og ud i det grønne land - denne gang i dagslys - mod næste destination, skovlandet ved Kitulgala. Undervejs havde vi bl.a. et temark-stop for at stifte førstebekendtskab med det ægte sri-lankanske, inklusiv Chestnut-headed Bee-eater.

Ved sen frokosttid var vi fremme ved Kitulgala Rest House i landsbyen af samme navn, og endnu engang måtte udsigten konkurrere med maden. Denne gang overdådigt direkte ud til Kelani Floden med regnskoven på den anden side, og som taget ud af scenerne fra klassikeren Broen over floden Kwai. Dette var dog ikke Thailands Kwai-flod under 2. verdenskrig, men rammerne var dog ægte nok, for filmholdet havde boet på netop dette hotel. I de varme-slatne eftermiddagstimer kunne vi så nyde floden og fx SL Grey Hornbill,  White-bellied Drongo og flere rovfugle, mens vi fløjtede en velkendt march-melodi.

Sidst på eftermidagen var der udflugt, hvor vi kørte lidt højere op i bjergskoven end de godt 300 m ved floden. Vi gik gennem skov af gummitræer og også strækninger med mere oprindelig bevoksning, og de nye arter kom stille og roligt på artslisten, af endemerne SL Green Pigeon, SL Hanging Parrot og Layard's Parakeet. Andre fugle, der trak meget opmærksomhed, var bla. Indian Pitta og Orange Minivet. Sidstnævnte med en nærmest selvlysende, reklamefarvet han, der om aftenen da også blev husket og valgt som dagens fugl.

Tirsdag 19/1 - dag 3

Næste morgen var den tidlige, frivillige morgentur helliget Chestnut-backed Owlet, som også blev hørt og set rigtig godt efter nogen søgen i hotelområdets forland. Lige op ad hotellet var morgenmaden for en Crested Serpent Eagle et firben af arten Green Forest Lizard. Efter vores morgenmad gik turen over til regnskoven på den anden side af floden, nu med os alle iført iglesokker. Vejen over var ad en gyngende hængebro for max 2-3 personer ad gangen, og på vejen tilbage lidt vestligere nogle timer senere blev vi sejlet over i to hold af en færgemand i en minifærge, som havde fast rutefart også for de lokale. Overraskende nok husede regnskoven herovre en samling huse med vasketøj og parabolskærme som alle andre steder, og i skoven var der også spredte små markstykker med køkkenhaver og tebuske. Midt i al dette var der en række interessante fugle at opdage. Bl.a. var der flere af skovens bulbuler, babblere og duer samt her for første gang SL Junglefowl og Orange-billed Babbler. I luften fløj SL Swallow rundt sammen med eksotiske sejlere.   I selve flodområdet var der isfugle af flere arter, der kunne dyrkes i de stille eftermiddagstimer fra plænen foran vores hotelværelserne. En sen eftermiddagstur bød bl.a. på Browncapped Pygmy Woodpecker og det første møde med Common Iora og Jerdons Leafbird. Blandt dagens mange superæstetiske oplevelser valgte vi om aftenen Emerald Dove som dagens fugl - ikke mindst for synet af en han, der drak i en skovbæk på ganske nært hold.  

Foto-Vagn---Transport-pa-Kelanifloden-ved-Kitulgala.jpg

Foto Vagn: Transport på Kelanifloden ved Kitulgala

Foto-Vagn---Emerald-Dove---dagens-fugl-dag-4.jpg

Foto Vagn: Emerald Dove - dagens fugl dag 4

Onsdag 20/1 - dag 4

Endnu en morgen var en gruppe morgenfriske ude for at suge de sidste indtryk af Kitulgala. Denne gang med et tocifret antal SL Grey Hornbill, og i småtingsafdelingen var der overvintrende Green Warbler også i fine antal. Mest usædvanligt var Legge´s Flowerpecker.

Så gik turen højere op i bjergene mod Nuwara Eliya, "Lysets by", og til et landskab, som de første englændere med hjemve kaldte Little England. Det er et afvekslende kuperet, grønt landskab med et stigende antal te-marker, fra ca. 300 m ved Kitulgala til næsten 1900 m. Køreturen gav ud over de flotte udsigter 2 virkelig gode Black Eagle (valgt som dagens art om aftenen), de første Crimson-fronted Barbet, og i haven til frokoststedet ved en større te-udsalg sad der en tillidsfuld Changeable (Crested) Hawk Eagle. Indlogeringen var på Hotel Lake View, ja med fint overblik over den østlige del af reservoiret. Hotellet var nok turens dårligste mht værelseskomfort, men som alle steder var der et særdeles venligt personale og god mad.

Den sene eftermiddagstur var vi i Victoria Park, en statelig "engelsk" park med store sri lankanske træer nær bycentrum med flere bygninger i country style. Parken er kendt for at have vinterbesøg af særdeles udvalgte arter fra Himalaya, og vi var da også heldige med en han af Indian Blue Robin og en Pied Thrush. Forest Wagtail blev også set her, som det eneste sted på turen.          

Torsdag 21/1 - dag 5

Vi var tidligt afsted i bussen for at være først ved indgangen til nationalparken med højlandsplateauet Horton

Plains, før hovedparten af turisterne ville indfinde sig. I mørket før daggry hørte vi spæde fløjt af SL Whistling Thrush, og Indian Blackbird gav sig også forsigtigt til kende med lidt kalden. Da vi kom ind i det magiske højlandskrat og ude på selve den åbne højslette med smålunde og græssende Sambarhjorte  stod de nye tur-endemer nærmest i kø. De fleste viste sig flot frem, og flere havde karakteristiske stemmer. Det blev bl.a. til Yellow-eared Bulbul, Dull-blue Flycatcher, SL Scimitar Babbler, SL Bushwarbler, mens SL Wood Pigeon næsten kun blev hørt. Kaldende eller snarere råbende hørte vi også Bear Monkeys (eller Purple-faced Langur). Vi spiste vores sene morgenmadspakke ved besøgscentret, mens de besøgende strømmede ind til stedets vandreruter. Vi selv vandrede os til at møde fuglene og nød, at vi havde landskabeligt overblik og behagelig kølighed. Ud over det allerede nævnte kan nævnes Hill Swallow, Velvet-fronted Nuthatch og Tricolored Munia. Dagens fugl blev den karakteristiske og iøjnefaldende Yellow-eared Bulbul.

Efter at vi var hjemme igen over middag var der frie timer til fx at besøge Lysets By på mere fri fod. Det blev også til en sen eftermiddagstur til et skovområde på den anden side af byens sø samt en kort tur langs søens grønneste hjørne med lidt vadefugle til en undtagelse.

 

Foto-Vagn---Velvet-fronted-Nuthatch.jpg

 Foto Vagn: Velvet-fronted Nuthatch

Foto-Vagn---Yellow-eared-Bulbul---dagens-fugl-dag-5.jpg

Foto Vagn: Yellow-eared Bulbul - dagens fugl dag 5

Fredag 22/1 - dag 6

Inden den videre færd i bussen var nogle enkelte heldige med Blå Glente, og en Gray-breasted Prinia sang morgensang lige uden for hotellet. Herefter gik det ned mod lavlandet og sydøstkysten med de store nationalparker. Kort efter Nuwara Eliya gjorde vi et kort stop ved et meget farvestrålende og detaljerigt hindutempel - typisk nok her i de hinduistiske te-tamileres kerneområde. Ellers var det de mange buddhistiske stupaer, eller dagobaer, som de faktisk hedder på Sri Lanka, kegleformede templer, der poppede op i byområderne. Næste stop var for en kop te ved siden af et særlig spektakulært vandfald, og i haven til den lille restaurant var der blomster med sommerfugle og solfugle. Da vi var helt nede i lavlandet med rismarkerne, var første stop med bussen for en flok kredsende Wooly-necked Stork, som overraskende nok blev turens eneste.

Vores drømmehotel lå i byen Tissamahamara (eller blot Tissa). Både hotellet og byen var omgivet af forskellige vådområder, flere større reservoirer og våde rismarker, og også selve hotelhaven til Hotel Hibiscus Garden var et eldorado for nemme fugleobservationer af næsten enhver slags. Artslisten her løb hurtigt op i 30+, fra det små med Pale-billed Flowerpecker på armslængdes afstand og til det store med Greater Coucal tillidsfuldt på plænen. Det gjorde så heller ikke noget, at selve hotellet også var helt på toppen mht god standard i hytterne og meget høj standard, endnu engang, hvad angår mad og betjening -  altså ren forkælelse.               

Der var også tid til en tur til vådområdet i forlængelse af reservoiret nordøst for Tissa. Her for første gang på turen var der Purple Swamphen, Spot-billed Pelican, 4 arter terner mm. Mest opmærksomhed vakte 4 Pygmy Geese og flere næsten fuldt udfarvede Pheasant-tailed Jacana. Sidstnævnte fik æren for at blive dagens fugl, og det understregede endnu en gang tendensen i vores gruppe til at vægte æstetiske kvaliteter i oplevelsen fremfor raritet .    

Lørdag 23/1 - dag 7

Vi var afsted før morgenmaden, og denne gang gjaldt det en heldagsudflugt til det nærliggende Yala NP. Ved indgangen fordelte vi os i 3 åbne jeeps, som så var bundet til vejnettet i en femtedel af det meget store område, der strækker sig fra oceanets brænding og langt ind i landet. Området var oprindelig delvist dyrket  med en række reservoirer, men har nu i mange år været holdt med åben savanne, smålunde, kratskov og småsøer med enkelte små og større klippepartier til at bryde lavlandsfladerne. Diversiteten og tætheden af fugle og dyr er følgelig meget høj, og mest kendt er området for en stor bestand af leoparder. Det er da også især muligheden for at se leopard, der sælger området til de mange turister. Det er åbenbart ikke, fordi turistbesøgene generer leoparderne, men de mange jeeps koncentreret om nylige leopard-rygter gjorde trængslen voldsom på de snævre, hullede veje. Én ud af vores 3 jeeps havde heldet med sig og blev overrasket af en leopard, der kom adstadigt luntende tæt forbi trængslen af jeeps. Vi heldige var i situationen typisk nok mest koncentreret om en lys Changeable Hawk Eagle, der sad i et træ, for ud over leopard var der selvfølgelig et væld af andet at følge med i.

Allerede mens vi ventede ved reservatets indgang var der Yellow-crowned Woodpecker, og de første fladvande inde i reservatet havde stort udbud af vadefugle og hejre-storkefugle med Great Thick-knee, Painted Stork og Lesser Adjutant, som det mest prægnante. Særligt påfaldende arter var også Orangebreasted Green Pigeon, Jerdon´s Bushlark, der havde det med at synge fra toppen af en busk, Ashycrowned Sparrow-lark, Crested Treeswift i luften, en række smågrupper af Malabar Pied Hornbill og i den sjældnere afdeling især Marshall´s Iora. Men udvalget var meget stort, og det blev også til en række pattedyr, der pyntede mellem fuglene: Elefanter, 2 arter hjorte, vandbøfler, vildsvin, sjakal og flere gange mangust på nært hold, der viste sig at være Ruddy Mongoose. Dagens fugl blev Green Bee-eater, altså igen et valg ikke mindst for æstestikken, og fordi det virkelig var landskabets karakterfugl.

Vi kørte hjem i skumringen efter en fantastisk - måske noget jeep-anstrengende - dag, der kun havde været afbrudt af 2 længere pauser med udstigning ved det nu nedlagte, for ikke at sige ruinlagte, besøgscenter ved kysten. For øvrigt da et minde om den forfærdelige tsunami i 2005. På vejen hjem bemærkede vi, hvordan folk i byerne i stigende grad var klædt i hvidt og  i gang med at pynte op til månedens store fuldmånehelligdag, Poya, som så i dette tilfælde tilmed skulle falde på en søndag.

Foto-Soren---Fodbad-i-Indiske-ocean-ved-Yala-NP.jpg

Foto Søren: Fodbad i Indiske ocean ved Yala NP

Foto-Lotte---Green-Bee-eater---dagens-fugl-dag-6.jpg

Foto Lotte: Green Bee-eater - dagens fugl dag 6

Søndag 24/1 - dag 8

Vi skulle ikke holde Poya, men ud til nye eventyr med en halvdagstur i Bundla NP - og endnu engang til en ny landskabstype med Sri Lankas ældste ramsar-reservat. Bundla består af vådområder med småskove og krat, der gradvist mod stranden bliver mere og mere til egentlige kystbiotoper, og længst ude med nogle meget fuglerige saliner.  Igen var vi fordelt i 3 åbne jeeps, og denne dag var det meget nemmere at følges, da trafikken i Bundla heldigvis slet ikke kan sammenlignes med Yala. Særligt interessante arter i den inderste del af reservatet var Yellow Bittern og Watercock, og efterhånden som vi kom nærmere kysten var der mange præstekraver, ryler, klirer, kobbersnepper og andre vadefugle, til dels en række arter som er kendt hjemmefra. Desuden var der ikke mindst mange terner, 6 forskellige arter, inkl Greater og Lesser Crested samt hele 60 Rovterner, og det var også Rovterne, frem for de mere eksotiske arter, der om aftenen blev dagens fugl. Det var også lidt hjemligt med 3 forskellige måger, Hættemåge kunne findes mellem Brown-headed Gull, mens en enkelt Pallas´s Gull kun leverede en hurtig forbiflyvning. Andre arter der mindede hjemligt, og alligevel ikke, var Clamorous Reed Warbler, der sang som Drosselrørsanger, og Oriental Skylark, der sang som forårets lyse lærker. Lige uden for reservatet, på vejen tilbage mod Tissa, blev en fremragende formiddag kronet af en kredsende Black-necked Stork, en yderst fåtallig ynglefugl på Sri Lanka, og derfor ikke ventet.

De varmeste timer kunne nydes mageligt i liggestol, ved eller i poolen eller med at se på fugle omkring Hibiscus Garden. Vi behøvede ikke gå langt, for fx var Paradise Flycatcher en jævnlig gæst næsten helt ind i restauranten. Den sene eftermiddag tog en del af os endnu engang ud til Tissas nærmeste vådområde og blev imponerede over, hvor mange hundrede Flying Fox, der egentlig hang i de store, gamle træer. Vi stod pænt på afstand af en stor Mugger Krokodille og nød så ellers fuglelivet. Et par drenge tilbød at vise os ugler i nabolaget, og det blev til en Brown Fish Owl på sin plads ved et vandløb og et par Indian Scops Owl i en lille privat have. Ud over drengene selvfølgelig, der kunne tjene en skilling, mødte vi stor gæstfrihed også i haven, og dette som et godt og typisk eksempel på den generelle imødekommenhed, vi oplevede hos folk i løbet af turen.       

Mandag 25/1 - dag 9

Men det dejlige liv i Hibiscus Garden fik jo en afslutning, og vi kørte videre til nye eventyr op i landet mod den berømte regnskov ved Sinharaja. Efter en times kørsel standsede vi med udsigt til endnu en nationalpark, Uda Walawe, hvor vi fra landevejen nød landskabet. 2 elefanter bevægede sig adstadigt gennem en grøn eng med hvide hejrer og 20 Painted Stork, og i baggrunden var der en blå sø og bjerge i højlandet, der rejste sig. Naturligvis var der også her White-bellied See-agle - det var der næsten dagligt, og på vadeflader tæt på landevejen var der bl.a. flere vipstjerter, inkl. en ret sjælden Citronvipstjert. På den fortsatte kørsel op i højlandet kørte vi så ind i turens første rigtige regnvejr. Nedbør tidligere på turen havde været begrænset til enkelte dråber, men nu var det regulær regn i et par timer opad gennem skovlandet.

Til sen frokosttid var vi fremme ved Sinharaja NP i landsbyen Kudawa og kunne spise på den åbne terrasse i Blue Magpie Lodge. SL Blue Magpie måtte vente til næste dag, men også allerede hotellets omgivelser gav fine observationer, direkte fra terrasserne eller på en senere eftermiddagstur langs floden. Ny for turen var en Crimson-backed Woodpecker, og en lang række regnskovsarter, der ikke var set siden Kitulgala, viste sig nu frem, så indtrykkene satte sig. Alle 4 barbets, inkl. de to endemiske, mange Black Bulbul og i de dyrkede felter 3 arter muniaer mm. Det var også med til at sætte humøret ekstra i vejret, at hotellet havde sin egen stemning - noget á la "Halløj på regnskovshotellet" fra den gode side, og med en manager, der drønede rundt og rent faktisk også lignede Manuel på flere måder.  Hertil - selvfølgelig - god mad og Lion Beer - så længe de rakte.  Dagens fugl blev Citronvipstjerten fra om formiddagen.  

Tirsdag 26/1 - dag 10

Sinharaja er Unesco Naturarv, som kerneområde for Sri Lankas endemiske arter inden for hele biologien, og det var derfor også med meget høje forventninger, vi kørte afsted før daggry. Ganske vist var vi allerede pænt dækket ind med regnskovens fugle, men der manglende jo stadig nogle. Turen op til jungleparkens indgang foregik i jeeps, der skrumplede afsted på veje, der må være besværlige selv for bæltekøretøjer. Men vi stod klar ved indgangen 6.30, og til fods og med guidning af 2 dygtige trekkere havde vi så en lang halv dag foran os, ud over så yderligere den følgende dag. Skoven ligger fra over 300 m til toppe omkring 1100, og ad små skovveje bevægede vi os gennem vildnis og mere åbne partier ved vandløb - hele tiden med ører og øjne på stilke. Målet var at opspore og identificere fourageringsflokke, faktisk "mejsetog", med en artssammensætning, der varierede. Og de nye arter kom løbende på turlisten: blandt de særligt ønskede var Lesser Hill Mynah, White-faced Starling, SR Drongo, Green-billed Coucal, Red-faced Malkoha og Ashyheaded Laughing-thrush. Desuden kom så også måske mere forventede, men ikke mindre spændende Malabar Trogon, Black-naped Monarch og Lesser Yellow-nape, og hentet ud af dybet fra en soveplads i en kløft viste vores trekkere et par SL Frogmouth. Den måske allermest ventede, og derfor da den så var der nærmest en selvfølgelighed, var 3 pralende flotte SL Blue Magpies i håndafstand. Dette faktisk på samme måde som SL Junglefowl, der flere steder var indstillet på fodring. Mindre tilgængelig var SL (Scaly) Thrush, der skulkede kraftigt og kun lod sig se i små glimt i krattet.

Vores eneste modstandere midt i denne drøm var iglerne, heldigvis meget små og helt ufarlige, men generende at få inden for tøjet, når de fandt andre veje, end dem der var lukket af iglesokker. Der var blodige overraskelser for flere af os. Midt på dagen trak skyerne sammen til det meget truende, men vi nåede tørre frem til vores jeeps. Under nedfarten ad den samme dårlige vej imellem tiltagende byger opdagede vi nogle Layard´s Parakeet, der sad frit og meget smukt i toppen af et nøgent træ i et kortvarigt lysindfald. Regnen tiltog og varede det meste af eftermiddagen, mens den endemiske parakit om aftenen fik æren af at blive dagens art i hård konkurrence med andre endemer.    

Foto-Vagn---Sri-Lanka-Hanging-Parrot.jpg

Foto Vagn: Sri Lanka Hanging Parrot

Foto-Vagn---Regnskovsstemning-i-Sinharaja-NP.jpg

Foto Vagn: Regnskovsstemning i Sinharaja NP

Onsdag 27/1 - dag 11

Endnu en tidlig morgen var det junglen, der trak. Men allerførst var vi på besøg i baghaven til nogle huse højt oppe i vores landsby, hvor vi skulle se den ellers sky og næsten umulige SL Spurfowl. Som skjul for en meget usædvanlig fuglefodring fik vi et udhus til en gård, og der kom ikke blot Spurfowl men også en vanskelig drossel som Spot-winged Thrush. Omkring husene var der tilmed andre gode morgengæster som en flok SL Hill Mynah, samt Green-billed Coucal og SL Green Pigeon, og desuden en Purple-faced Leaf Monkey, en art som vi ellers mest blot havde hørt.

Særdeles godt begyndt på dagen fortsatte vi i jeeps til nationalparkens indgang. Den ene af bilerne klarede denne gang ikke de ekstreme vejforhold og brød sammen, men ventetiden var ikke værre, end at det gav lejlighed til for en gangs skyld at finde en endemisk giftslange, en SL Green Viper, til nærstudium. I skoven var der godt gensyn fra gårsdagen, så vi kunne blive lidt mere fortrolige med de mange nye arter under de ikke så nemme betingelser.  Nyt eller næsten nyt, fordi betingelserne her blev bedre, var det fx med Browncapped Babbler, SL Drongo, Crimson-backed Flameback og Legge´s Flowerpecker. Tilbage ved hotellet om  eftermiddagen, hvor de tunge skyer nøjedes med at være truende, var der herefter nogle timer med almindelig afslapning og adspredelse. Fuglenes og landsbyens lyde blev efterhånden velkendte, og hvem i gruppen vil glemme, at Beethovens "Für Elise" var den gennemtrængende køremelodi i en af landsbyens travle tuk-tuk'er. Her i de mindste samfund på Sri Lanka, var de trehjulede køretøjer ikke små bytaxaer, men det praktisk anvendte familiekøretøj på de snævre vanskelige veje. Dagens fugl blev for øvrigt morgenens Spurfowl.

Torsdag 28/1 - dag 12

Der var lidt tid til at tage ordentlig afsked med den lille landsby Kudawa, vi havde lært at kende over et par dage. Med eftertryk blev det demonstreret, hvor mange fugle selve lodgen og  landsbyområdet havde at byde på. Denne sidste morgen var der bl.a. 2 Black Eagle, en familie Tawney-bellied Babbler, og turens eneste af såvel Plum-headed Parakeet og Golden-fronted Leafbird.

Turen i bussen gik ned fra højlandet til kystlandet og motorvejen, og det var en stor kontrast så kort tid efter regnskoven at få den næste kaffepause på et moderne motorvejscenter. Næste stop herefter var frokost i den gamle søfæstningsby Galle. Det var inklusiv et kort gennemsyn af bugten ved fæstningen, hvor der var 5 arter terner og en enkelt måge, turens anden Pallas´s Gull. En hurtig sight-seeing af de mange historiske bygninger blev skubbet et par dage. Efter dette var der kort vej langs den turistede kyststrækning til bugten ved Weligama. Vi indlogerede os på det nye pæne Fisherman´s Bay Hotel lige ned til bugten med samme navn. Både hotelværelserne og en stor udsigtsveranda havde fornemt udsyn til stranden med et farverigt og stort udbud af fiskefartøjer - og naturligvis fugle, mest iøjnefaldende rastende Greater Crested Tern.          

Fredag 29/1 - dag 13

Tidlig morgen kørte vi til den lille havneby Mirissa for at entre et af de mange fartøjer, som bringer turister på hval-safari. Alle i gruppen var med, selv om det var en tur med ekstra betaling og med andre fristende muligheder på land. Sejladserne fører ud til dybhavsskråningen, som her ligger meget tæt på Sri Lanka, og med muligheden for Blåhval som det helt store trækplaster. Vejret var roligt og delvis overskyet, men vi sejlede ud stik mod de tunge dønninger fra oceanet, og båden huggede derfor voldsomt i søen, så sejladsen ud blev noget, der lignede hurtig jeepkørsel på uvejsomme skovstier - som vi jo havde fået ganske hård træning i! Så snart havnen var forladt var fuglelivet hurtigt overset og begrænsede sig til enkelte terner. En enlig bemærkelsesværdig fugl skilte sig ud og understregede, at meget er muligt, nemlig en Brown Skua, en storkjove-type fra Sydpol-området. Men ellers var det dyrene i havet, der trak opmærksomhed og begejstring. Der kom hurtigt mange Spinner Dolphin, der muntrede sig omkring båden, og flyvefisk, der bevægede sig i overraskende lange flyveture over bølgerne, samt et par store Sejlfisk, der viste den overdimensionerede rygfinne og gav mindelser om et eller andet fremmed sø-uhyre. Efter over 5 timers søgen efter storhval, hvor de forskellige både havde prøvet i flere retninger med konstant indbyrdes kontakt, så det endelig ud til, at der var en lovende mulighed. Vores egen og et par andre både havde ligget stille og ventet i lang tid, da det afgørende blåst viste sig fra en storhval på nogen afstand. Vi sejlede hurtigt frem til dyret og fik nogle spændende minutter ganske nær kæmpen, inden den dykkede væk til dybet med et klassisk halesvirp. Det var ikke en Blåhval, men en stor Kaskelot-han, der gav væsentligt mere optræden, end man kan forvente af Blåhval, og tilmed var det en mere uventet gæst her.

Tilbage på vores gode strandhotel var der nogle timer til at nyde omgivelserne. Det kunne fx være til globryllup, for et lokalt bryllup blev fejret i restauranten om eftermiddagen, og det blev starten på en weekend med brudepar til fotografering næsten alle steder. Forklaringen skulle vist være, at det var særligt lykkebringende datoer. Vi fejrede selv, at turen nærmede sig afslutningen, og havde sidste middag før afrejsedagen.               

Foto-Vagn---Kaskelot-med-blast.jpg

Foto Vagn: Kaskelot med blåst

Foto-Vagn---....og-dyret-pa-vej-tilbage-mod-dybet.jpg

Foto Vagn: ....og dyret på vej tilbage mod dybet

 

Foto-Vagn---Udsigtren-fra-Fisherman's-Bay-Hotel.jpg

Foto Vagn: Udsigtren fra Fisherman's Bay Hotel 

Lørdag 30/1 - dag 14

Den sidste observation før busafgang fra Fisherman´s Bay var en Black-hooded Oriole, der stak hovedet ud fra sin rede lige op ad p-pladsen. Vi kørte direkte til Galle til et lidt længere besøg end sidst, hvor Tharanga viste os en række af bygningerne fra hollændernes tid, altså primært 1700tallet. Fra fæstningen, som er endnu ældre, var der også denne dag godt udsyn til de mange terner, flest Greater Crested, og denne gang desuden med 2 Mellemkjover iblandt. Vi sluttede med frokost og kørte så ad motorvejen til Colombo med diverse forstæder.

Midt på eftermiddagen var vi fremme ved Tamarind Tree Hotel ret nær lufthavnen. Det er et pænt, lidt stateligt hotel, hvor vi blev indlogeret i store værelser til nogle hviletimer før afrejsen over midnat. Flere af os brugte ventetiden til en udflugt i hotelparken og de nærmeste omgivelser. Vi mødte et overvældende sammenrend af brudepar til fotografering - en optælling fik det til 13-14 par, og den mest avancerede fotografering foregik fra drone! Og fugle var der naturligvis også, så vi kunne sige farvel med bl.a. endnu en hvid han af Paradise Flycatcher samt Yellow-billed Babbler og Brown-headed Barbet, der også havde været blandt arterne den allerførste morgen - fra noget der nu syntes en evighed siden.

Det sidste gode hotelmåltid blev spist, og da vi gik tll værelserne, var der Indian Scops Owl, som blev både hørt og set.     

Søndag 31/1

Vi var klar i lufthavnen efter midnat og fik sagt hjerteligt farvel til Tharanga, Jaye og Ajith. Herefter forløb ventetiden smertefrit med afgang ved 4-tiden. Det umage tidspunkt taget i betragtning kom vi også nemt igennem ventetiden i Doha. Landingen i Kastrup var, som den skulle, kl. 13 dansk tid, og vi blev modtaget af særdeles mildt vejr, så overgangen til den danske vintersøndag blev nogenlunde human.

 

Foto-Vagn---Sri-Lanka-Junglefowl-hane.jpg

Foto Vagn: Sri Lanka Junglefowl hane

Fugleliste

Navnene følger anbefalingerne i IOC World Bird List (Gill, F og D. Donsker, eds. 2015) og kan evt. afvige fra selv de nyeste bøger fx Birds of South Asia (Pamela C. Rasmussen), 2012, Birds of the Indian Subcontinent (Grimmett og Inskipp) og Birds of Sri Lanka (Warakagoda m.fl.) 2012.  I en del tilfælde er arter nu splittet eller underarter evt. også samlet og altså nu konfirmeret af IOC med (nyt) navn. Hvis der er anvendt andet engelsk navn i Birds of Sri Lanka, er dette også angivet. "En" ved navnet angiver, at arten er endemisk for Sri Lanka. Dansk navne er kun angivet på arter med regelmæssig forekomst i Europa, Nordafrika og Mellemøsten. Rækkefølgen af arter følger den, der anvendt i Birds of Sri Lanka.  

Sri Lanka Spurfowl En Galloperdix bicalcarata
2 set på nærmeste hold Sinharaja dag 11. Dagens fugl denne dag.

Sri Lanka Junglefowl En Gallus lafayettii
1 Kitulgala dag 3. 6-8 set i hver af nationalparkerne Yala, Bundala og Sinharaja, i Sinharaja også med pulli.

Indian Peafowl Pavo cristatus
20+ dag 6, 7, 8 og 9 herudover enkelte fugle.

Lesser Whistling Duck Dendrocygna javanica
Op til 20 ved vådområderne dag 6, 7 og 8.

Cotton Pygmy Goose Nettapus coromandelianus
4 og 2 ved Tissamaharama dag 6 og 8.

Garganey Anas querquedula (Atlingand)
4 i Yala dag 7.

Painted Stork Mycteria leucocephala
Set i en række vådområder, bl.a. 20 Udawalawe dag 9.

Asian Openbill Anastomus oscitans
Flere set i det sydøstlige lavland dag 6, 7, 8 og 9.

Woolly-necked Stork Ciconia episcopus
8 under kørsel mod Tissamahamara dag 6.

Lesser Adjutant Leptoptilos javanicus
2 set Yala dag 7.

Black-necked Stork Ephippiorhynchus asiaticus
1 kredsende over Bundala dag 8.

Black-headed Ibis Threskiornis melanocephalus
Op til 20 set i vådområderne dag 6, 7, 8, og 9.

Eurasian Spoonbill Platalea leucorodia (Skestork)
12 Yala dag 7 og 10 Bundala dag 8.

Yellow Bittern Ixobrychus sinensis
1 Bundala dag 8 og 1 ved hotel Tissamahamara dag 9.

Black-crowned Night Heron Nycticorax nycticorax
 (Nathejre) Enkelte fugle dag 2, 6 og 8.

Striated Heron Butorides striata  (Mangrovehejre)
1 Tissamahamara dag 8 og 1 Mirissa dag 13.

Indian Pond Heron Ardeola grayii
Set ved en række af vådområderne.

Grey Heron Ardea cinerea (Fiskehejre)
Enkelte især i vådområder i det sydøstlige lavland.

Purple Heron Ardea purpurea (Purpurhejre)
I alt 10 i diverse vådområder.

Eastern Cattle Egret Bubulcus coromandus
Almindelig og set næsten alle dage.

Great Egret Ardea alba (Sølvhejre)
Set i vådområderne i sydøstlige lavland, flest 15 Bundala dag 8.

Intermediate Egret Egretta intermedia
Almindelig og set i de fleste af lavlandets vådområder.

Little Egret Egretta garzetta (Silkehejre)
Almindelig og set i de fleste af lavlandets vådområder.

Spot-billed Pelican Pelecanus philippensis
Set i vådområderne omkring Tissamahamara, flest 30 Bundala dag 8.

Little Cormorant Microcarbo niger
Set ved floder og vådområder de fleste dage.

Indian Cormorant Phalacrocorax fuscicollis
Set ved de fleste af vådområderne, bl.a. koloni i Kandy.

Great Cormorant Phalacrocorax carbo sinensis  (Mellemskarv)
1 juv i koloni af Indian Cormorant og hvide hejrer i Kandy - er del af første SL-ynglefund af arten.

Oriental Darter Anhinga melanogaster
Almindelig ved vådomåderne omkring Tissamahamara, flest: 20 Bundala dag 8.

Common Kestrel Falco tinnunculus (Tårnfalk)
2 i Yala dag 7.

Black-winged Kite Elanus caeruleus
(Blå Glente) 1 Nuvara Eliya dag 6.

Black Kite Milvus migrans (Sort Glente)
1 Kitulgala dag 2.

Brahminy Kite Haliastur indus
Set de fleste dage, i alt 36.

White-bellied Sea Eagle Haliaeetus leucogaster
Set de fleste dage, i alt 16. Overraskende nok dermed turens næsthyppigste rovfugl!

Grey-headed Fish Eagle Haliaeetus ichthyaetus
1 Yala dag 7.

Booted Eagle Hieraaetus pennatus (Dværgørn)
1 lys fase Botanisk Have i Kandy dag 1.

Crested Goshawk Accipiter trivirgatus
1 Sinharaja både dag 10 og 11.

Shikra Accipiter badius
Enkelte set en række dage, i alt 10.

Crested Honey Buzzard / Oriental H. B. Pernis ptilorhynchus
Set flere dage, i alt 12.

Crested Serpent Eagle Spilornis cheela
Set en række dage, i alt 14. Dagens fugl dag 1.

Black Eagle Ictinaetus malaiensis
1 Kitulgala dag 2, 2 på kørsel øst for Kitulgala dag 4, 2 Sinharaja dag 12 og 1 under kørsel samme dag. Dagens fugl dag 4.

Changeable Hawk-Eagle / Crested H. E. Nisaetus cirrhatus
Ialt 6, heraf 4 Yala dag 7.

White-breasted Waterhen Amaurornis phoenicurus
Set ved en række små og større vådområder.

Watercock Gallicrex cinerea
1 ved Tissamahamara dag 6 og i Bundala dag 8.

Purple Swamphen Porphyrio porphyrio (Sultanhøne)
Op til 10 i vådområder dag 6, 7 og 8.

Common Moorhen Gallinula chloropus (Grønbenet Rørhøne)
2 Tissamahamara dag 6 og 1 Bindala dag 8.

Eurasian Coot Fulica atra (Blishøne)
1 Kandy dag 1.

Pheasant-tailed Jacana Hydrophasianus chirurgus
Almindelig i vådområderne dag 6, 7 og 8. Dagens fugl dag 6.

Great Stone-curlew / Great Thick-knee Esacus recurvirostris
4  Yala dag 7 og 5 Bundala dag 8.

Black-winged Stilt Himantopus himantopus (Stylteløber)
Almindelig i vådomårderne dag 6, 7 og 8, flest 60 i Bundala.

Yellow-wattled Lapwing Vanellus malabaricus
4 i Yala dag 7 og 2 i Bundala dag 8.

Red-wattled Lapwing Vanellus indicus
Almindelig og meget udbredt.

Pacific Golden Plover Pluvialis fulva (Sibirisk Hjejle)
1 Yala dag 7 og 3 Bundala dag 8.

Grey Plover Pluvialis squatarola (Strandhjejle)
20 Bundala dag 8.

Little Ringed Plover Charadrius dubius (Lille Præstekrave)
10 Bundala dag 8 og 3 Udawalawe.

Kentish Plover Charadrius alexandrinus (Hvidbrystet Præstekrave)
4 Yala dag 7 og 20 Bundala dag 8.

Lesser Sand Plover Charadrius mongolus (Mongolsk Præstekrave)
4 Yala dag 7 og 60 Bundala dag 8.

Greater Sand Plover  Charadrius leschenaultii  (Ørkenpræstekrave)
2 Bundala dag 8.

Pin-tailed Snipe Gallinago stenura (Sibirisk Bekkasin)
2 Nuwara Eliya dag 5.

Black-tailed Godwit Limosa limosa (Stor Kobbersneppe)
4 Yala dag 7 og 180 Bundala dag 8.

Eurasian Curlew  Numenius arquata  (Storspove)
1 Bundala dag 8.

Common Redshank Tringa totanus (Rødben)
20 Yala dag 7 og 120 Bundala dag 8.

Marsh Sandpiper Tringa stagnatilis (Damklire)
12 Yala dag 7 og 40 Bundala dag 8.

Common Greenshank Tringa nebularia (Hvidklire)
1 Nuwara Eliya dag 5 og 3 Bundala dag 8.

Green Sandpiper Tringa ochropus (Svaleklire)
1 Yala dag 7.

Wood Sandpiper Tringa glareola (Tinksmed)
10 Yala dag 7, 15 Bundala dag 8 og 1 Udawalawe dag 9.

Common Sandpiper Actitis hypoleucos (Mudderklire)
Enkelte i de fleste af vådområderne.

Ruddy Turnstone Arenaria interpres (Stenvender)
3 Bundala dag 8.

Little Stint Calidris minuta (Dværgryle)
30 Bundala dag 8.

Curlew Sandpiper Calidris ferruginea (Krumnæbbet Ryle)
80 Bundala dag 8.

Ruff Philomachus pugnax (Brushane)
1 Bundala dag 8.

Small Pratincole Glareola lactea
3 Bundala dag 8.

Pallas´s Gull Ichthyaetus ichthyaetus (Stor Sorthovedet Måge)
1 2K Bundala dag 8 og 1 2K Galle dag 12.

Brown-headed Gull Chroicocephalus brunnicephalus
6 Bundala dag 8.

Black-headed Gull Chroicocephalus ridibundus (Hættemåge)
2 Bundala dag 8.

Gull-billed Tern Gelochelidon nilotica (Sandterne)
Flere i en række af vådområderne, flest 40 Bundala dag 8.

Caspian Tern Hydroprogne caspia (Rovterne)
Flere i vådområderne i sydøst, flest 60 Bundala dag 8. Dagens fugl denne dag.

Lesser Crested Tern Thalasseus bengalensis (Bengalsk Terne)
5 Bundala dag 8 og 20 Galle dag 14.

Greater Crested Tern Thalasseus bergii  (Bergiusterne)
15 Bundala dag 8, samt flere ved sydkysten dag 11-14 med flest: 60 Galle dag 14. Dagens fugl dag 12.

Common Tern Sterna hirundo (Fjordterne)
Flere ved sydkysten dag 12-14.

Little Tern Sternula albifrons (Dværgterne)
1 Bundala dag 8, 2 Galle dag 12 og 2 Weligama dag 14.

Whiskered Tern Chlidonias hybrida (Hvidskægget Terne)
Almindelig ved vådområder og kyst i sydøst og syd med flest: 100+ Tissamahamara dag 6.

White-winged Tern Chlidonias leucopterus (Hvidvinget Terne)
1 Tissamahamara dag 6 og 8.

Brown Skua Stercorarius antarcticus
1 længst fra land på hvalsafari dag 13, og dagens fugl.

Pomarine Skua Stercorarius pomarinus (Mellemkjove)
2 Galle dag 14.

Rock Dove / Common Pigeon Columba livia (Klippedue / Tamdue)
Tamduer i alle beboede områder.

Sri Lanka Wood Pigeon En Columba torringtoniae
Flere hørt og 1 set Horton Plains dag 5.

Spotted Dove Spilopelia chinensis
Almindelig de fleste steder.

Common Emerald Dove Chalcophaps indica
Flere i regnskovsområderne ved Kitulgala og Sinharaja. Dagens fugl dag 3.

Orange-breasted Green Pigeon Treron bicinctus
6 i Yala dag 7 og 3 Bundala dag 8.

Sri Lanka Green Pigeon En Treron pompadora
Flere i skovene ved Kitugala, Yala og Sinharaja.

Green Imperial Pigeon Ducula aenea
Almindelig i skove og parkområder.

Sri Lanka Hanging Parrot En Loriculus beryllinus
Flere i skove og parkområder.

Alexandrine Parakeet Psittacula eupatria (Stor Alexanderparakit)
Kun set med sikkerhed i Kandy dag 1 og Kitulgala dag 2-3.

Rose-ringed Parakeet Psittacula krameri (Lille Alexanderparakit)
Almindelig og udbredt specielt i park- og byområder.

Plum-headed Parakeet Psittacula cyanocephala
1 Kudawa dag 12.

Layard´s Parakeet En Psittacula calthrapae
4 Kitulagala dag 2 og enkelte alle dage i Sinharaja. Dagens fugl dag 10.

Jacobin Cuckoo Clamator jacobinus
2 Yala dag 7.

Grey-bellied Cuckoo Cacomantis passerinus
1-2 Yala dag 7.

Asian Koel Eudynamys scolopaceus
Almindelig, og set og specielt hørt på en række lokaliteter så godt som hver dag.

Blue-faced Malkoha Phaenicophaeus viridirostris
2 Yala dag 7.

Red-faced Malkoha En Phaenicophaeus pyrrhocephalus
3 og 2 Sinharaja dag 10 og 11.

Greater Coucal Centropus sinensis
Enkelte eller få fugle fordelt over hele turen, også i hotelhaver og parker.

Green-billed Coucal En Centropus chlororhynchos
1 Sinharaja både dag 10 og 11.

Sri Lanka Frogmouth Batrachostomus moniliger
2 forevist Sinharaja dag 10.

Indian Nightjar Caprimulgus asiaticus
1 set fra bil nær Bundala - givetvis denne art. 

Indian Scops Owl / Collared S. O. Otus bakkamoena
1 par set Kitulagala dag 8 og 2 hørt og set Negombo dag 14.

Chestnut-backed Owlet En Chestnut-backed Owlet
2 set og hørt Kitulagala dag 3.

Brown Fish Owl Ketupa zeylonensis
1 set Tissamahamara dag 8.

Indian Swiftlet Aerodramus unicolor
30 Kitulagala dag 3 og 4, samt få Nuwara Seliya dag 5 og få Tissamahamara dag 8.

Brown-backed Needletail Hirundapus giganteus
1 Sinharaja dag 10.

Asian Palm Swift Cypsiurus balasiensis
Almindelig og set de fleste dage.

Little Swift / House Swift Apus affinis (Lille Sejler)
Få Botanisk Have i Kandy dag 1 og få Tissamahamara dag 8.

Crested Treeswift Hemiprocne coronata
Enkelte flere dage og flest: 10+ Yala dag 7.

Indian Roller Coracias benghalensis
1 Yala dag 7 og 1 Udawalawe dag 9.

Green Bee-eater Merops orientalis (Lille Grøn Biæder)
Almindelig i det sydøstlige kystland og ved Sinharaja dag 6-12. Dagens fugl dag 7.

Blue-tailed Bee-eater Merops philippinus
Almindelig og set de fleste dage.

Chestnut-headed Bee-eater Merops leschenaulti
12 nord for Kitulagala dag 2, 2 Nuwara Elija dag 4, 1 Horton Plains dag 5, 3 Yala dag 7.

Stork-billed Kingfisher Pelargopsis capensis
1 Kitulagala dag 3, 1 Tissamahamara dag 6 og 1 ved hotel samme sted dag 12.

White-throated Kingfisher Halcyon smyrnensis (Smyrnaisfugl)
Flere set næsten alle dage.

Oriental Dwarf Kingfisher Ceyx erithaca
1 Kitulgala dag 3.

Common Kingfisher Alcedo atthis (Isfugl)
Flere set dag 5, 7, 8 og 9.

Pied Kingfisher Ceryle rudis (Gråfisker)
2 Yala dag 7 og 3 Bundala dag 8.

Malabar Trogon Harpactes fasciatus
4-5 Sinharaja både dag 10 og 11.

Eurasian Hoopoe Upupa epops (Hærfugl)
1 Yala dag 7.

Brown-headed Barbet Megalaima zeylanica
Flere hørt og set de fleste dage.

Yellow-fronted Barbet En Megalaima flavifrons
Flere hørt og set de fleste dage.

Crimson-fronted Barbet En Megalaima rubricapillus
2  ved te-stop mod Nuwara Eliya dag 4, 2-4 alle dage i Sinharaja-området dag 9-12.

Coppersmith Barbet Megalaima haemacephala
Enkelte på en række dage i løbet af turen, i alt 14 noteret.

Sri Lanka Grey Hornbill En Ocyceros gingalensis
3  dag 2 og 10 dag 4 ved Kitulagala, samt 1 Sinharaja dag 11 og 2.

Malabar Pied Hornbill Anthracoceros coronatus
12 Yala dag 7.

Brown-capped Pygmy Woodpecker Dendrocopos nanus
1 Kitulgala dag 3, 1 Sinharaja dag 12.

Yellow-crowned Woodpecker Dendrocopos mahrattensis
2 Yala dag 7.

Lesser Yellownape Picus chlorolophus
1 Sinharaja både dag 10 og 11.

Black-rumped Flameback / Lesser Goldenback Dinopium benghalense
Enkelte eller få set en række dage i løbet af turen, i alt 15 noteret.

Crimson-backed Flameback / Cr.-b. Goldenback En Chrysocolaptes stricklandi
1 Sinharaja både dag 9 og 11.

White-naped Woodpecker Chrysocolaptes festivus
1 hørt Tissamahamara dag 8. Indian Pitta Pitta brachyura 1 Kitulgala både dag 2 og dag 3.

Sri Lanka Woodshrike En Tephrodornis affinis
1 Yala dag 7.

Black-headed Cuckooshrike Coracina melanoptera
1 Yala dag 7 og 1 Sinharaja dag 12.

Small Minivet Pericrocotus cinnamomeus
Enkelte eller få dag 2, 4, 7og 8, i alt 6 noteret.

Orange Minivet / Scarlet Minivet Pericrocotus flammeus
Flere end ovenstående og i alt 22 noteret, flest 10+ Kitugala dag 3. Dagens fugl dag 2.

Bar-winged Flycatcher-shrike Hemipus picatus
1 Nuwara Eliya dag 5 og 1-2 Sinharaja alle dagene. 

Brown Shrike Lanius cristatus
Enkelte i åbent terræn, i alt 10 noteret fordelt på 5 dage.

Common Iora Aegithina tiphia
Få i diverse bevoksninger, i alt 10 noteret over fordelt på 5 dage.

Marshall’s Iora Aegithina nigrolutea
4 Yala dag 7.

Jerdon’s Leafbird Chloropsis jerdoni
1  Kitulgala dag 3, 1 ved hotel Tissamahamara, 1 Sinharaja dag 11.

Golden-fronted Leafbird Chloropsis aurifrons
2  ved hotel Sinharaja dag 12. Hertil også enkelte ubestemte leafbirds.

Black-naped Oriole Oriolus chinensis
1 ved hotel Sinharaja.

Black-hooded Oriole Oriolus xanthornus
Flere set fordelt på næsten alle dage. Bl.a. på rede ved hotel i Weligama dag 14, og dagens fugl denne dag.

Sri Lanka Blue Magpie En Urocissa ornata
3 Sinharaja både dag 10 og 11.

House Crow Corvus splendens
Almindelig og set alle dage.

Indian Jungle Crow / Large-billed Crow Corvus culminatus
Almindelig også i byer og set alle dage, og flere steder i overtal i forhold til ovenstående.

Barn Swallow Hirundo rustica (Landsvale)
Almindelig og set de fleste dage, flest 400+ Yala dag 7.

Hill Swallow Hirundo domicola
10 på Horton Plains og 2 Nuwara Eliya, alle dag 5.

Sri Lanka Swallow En ecropis hyperythra
Især ved åbne partier i regnskovsområder, i alt 24 noteret fordelt på 7 dage.

Ashy Woodswallow Artamus fuscus
1 Tissamahamara dag 6.

Ashy Drongo Dicrurus leucophaeus
1 Kitugala dag 3, 1 Mirissa dag 13, 1 Galle dag 14.

White-bellied Drongo Dicrurus caerulescens
Ret så udbredt og i alt 23 noteret fordelt på 9 dage.

Sri Lanka Drongo En Dicrurus lophorinus
3 og 5 Sinharaja dag 10 og 11.

Forest Wagtail Dendronanthus indicus
3 Nuwara Eliya dag 4.

Western Yellow Wagtail Motacilla flava (Gul Vipstjert)
4 Bundala dag 8, 3 Udawalwe dag 9.

Citrine Wagtail Motacilla citreola (Citronvipstjert)
1 Udawalawe dag 9 og dagens fugl.

Grey Wagtail Motacilla cinerea (Bjergvipstjert)
Ved flere vandløb især i højlandet, i alt 16 noteret.

White Wagtail Motacilla alba (Hvid Vipstjert)
2 Udawalawe dag 9.

Richard’s Pipit Anthus richardi (Storpiber)
2 Horton Plains dag 5, 1 Bundala dag 8.

Paddyfield Pipit Anthus rufulus
På flere åbenlandslokaliteter, men blot 15 noteret fordelt på 5 dage.

Jerdon´s Bush Lark Mirafra affinis
4 Yala dag 7.

Oriental Skylark Alauda gulgula (Lille Sanglærke)
1 Yala dag 7, 3 Bundala dag 8.

Ashy-crowned Sparrow-Lark Eremopterix griseus
20+ Yala dag 7, 1 Udawalawe dag 9.

Black-capped Bulbul En Pycnonotus melanicterus
3 Kitulgala dag 3, 2-3 alle dage i Sinharaja.

Red-vented Bulbul Pycnonotus cafer
Almindelig og udbredt og set alle dage.

Yellow-eared Bulbul En Pycnonotus penicillatus
20 Horton Plains dag 5, 2 Sinharaja dag 10. Dagens fugl dag 5.

White-browed Bulbul Pycnonotus luteolus
Set på 5 dage, i alt 17 noteret med flest 10 Yala dag 7.

Yellow-browed Bulbul Acritillas indica
3 og 2 Kitulgala dag 2 og 3, samt 10+ Sinharaja dag 11.

Square-tailed Bulbul / Black Bulbul Hypsipetes ganeesa
Almindelig i regnskovsområderne, i alt 50+ noteret.

Grey-breasted Prinia Prinia hodgsonii
1 Nuwara Eliya dag 6.

Ashy Prinia Prinia socialis
1 Yala dag 7, 1 hotel Tissamahamara dag 8.

Plain Prinia Prinia inornata
1 ved hotel Tissamaharama dag 6, 6 Yala dag 7, 1 Bundala dag 8.

Zitting Cisticola Cisticola juncidis (Cistussanger)
3 Horton Plains dag 5, 2 Tissamahamara dag 6.

Common Tailorbird Orthotomus sutorius
Almindelig og udbredt, registreret de fleste dage.

Sri Lanka Bush Warbler En Elaphrornis palliseri
1 Horton Plains dag 5.

Clamorous Reed Warbler Acrocephalus stentoreus(Papyrussanger)
3 Bundala dag 8.

Blyth’s Reed Warbler Acrocephalus dumetorum  (Buskrørsanger)
2 Udawalawe dag 9, 1 ved hotel Sinharaja dag 12.

Green Warbler Phylloscopus nitidus (Kaukasisk Lundsanger)
Almindelig i skove og mindre bevoksninger, flest: 15 ved hotel Kitulagala dag, noteret 8 dage.  

Large-billed Leaf Warbler Phylloscopus magnirostris
Hørt Sinharaja dag 10.

White-browed Fantail Rhipidura aureola
1 Kitulgala dag 2, 2 Yala dag 7, 1 Sinharaja dag 9.

Black-naped Monarch Hypothymis azurea
6 Sinharaja dag 10 og 2 samme sted dag 11.

Asian Paradise Flycatcher Terpsiphone paradisi
Set i skovområderne og ved hoteller i Tissamahamara og Kudawa, i alt 13 noteret (mange hvide hanner) på 8 dage. 

Brown-capped Babbler En Pellorneum fuscocapillus
1 i Sinharaja både dag 10 og 11.

Sri Lanka Scimitar Babbler En Pomatorhinus melanurus
10 på Horton Plains dag 5, 2 i Sinharaja dag 10 og 1 dag 11.

Dark-fronted Babbler Rhopocichla atriceps
1 Kitugala dag 3, 2 Horton Plains og 1 Nuwara Eliya dag 5, 1 i Sinharaja dag 9 og samme sted 3 dag 10 og 4 dag 11.

Tawny-bellied Babbler Dumetia hyperythra
3 Kitugala dag 2, 4 ved hotel i Kudawa dag 12.

Yellow-eyed Babbler Chrysomma sinense
1 Yala dag 7.

Orange-billed Babbler En Turdoides rufescens
11 Kitulgala dag 3, 4 Sinharaja dag 9 og samme sted 5 dag 10 og 6 dag 11.

Yellow-billed Babbler Turdoides affinis
Almindelig og udbredt, dog ikke set på Horton Plains.

Ashy-headed Laughingthrush En Garrulax cineriefrons
3 Sinharaja dag 10 og 2 samme sted dag 11. Sri Lanka Hill Myna En Gracula ptilogenys 10 Sinharaja dag 11.

Southern Hill Myna / Lesser H. M. Gracula indica
1 Sinharaja dag 10 og 3 samme område dag 12.

Common Myna Acridotheres tristis
Almindelig og udbredt og set hver dag.

White-faced Starling En Sturnornis albofrontatus
4 Sinharaja dag 10 og 2 samme område dag 11.

Sri Lanka Whistling Thrush En Myophonus blighi
2 hørt Horton Plains dag 5.

Pied Thrush Geokichla wardii
1 Nuwara Eliya dag 4.

Spot-winged Thrush En Geokichla spiloptera
3 Sinharaja dag 11.

Sri Lanka Thrush En Zoothera imbricata
1 Sinharaja dag 10.

Indian Blackbird Turdus simillimus
2 hørt Horton Plains dag 5.

Indian Blue Robin Larvivora brunnea
1 han Nuwara Eliya dag 4.

Oriental Magpie-Robin Copsychus saularis
Almindelig og udbredt og set alle dage.

Indian Robin Copsychus fulicatus
Registreret flere steder i åbent terræn og især i Yala.

Pied Bush Chat Saxicola caprata
2 Nuwara Eliya dag 4, 20 Horton Plains dag 5.

Asian Brown Flycatcher Muscicapa dauurica (Brun Fluesnapper)
1 Kitulagala dag 2, 2-3 alle dage i Sinharaja-området.

Brown-breasted Flycatcher Muscicapa muttui
1 Kitulagala dag 2 og dag 4, 1 Horton Plains dag 5, 1 Sinharaja-området dag 10 og 11.

Dull-blue Flycatcher En Eumyias sordidus
3 Horton Plains dag 5.

Tickell’s Blue Flycatcher Cyornis tickelliae
2 Kandy dag 1.

Grey-headed Canary-Flycatcher Culicicapa ceylonensis
1 Horton Plains dag 5.

Thick-billed Flowerpecker Dicaeum agile
Enkelte i løbet af turen, bl.a. flere steder i hotelhaver, i alt 10 noteret.

Legge´s  Flowerpecker En Dicaeum vincens
2 Kitulagala dag 4, 1 Sinharajja dag 11.

Pale-billed Flowerpecker Dicaeum erythrorhynchos
Registreret de fleste dage, bl.a. i hotelhaver, i alt 30+ noteret.

Purple-rumped Sunbird Leptocoma zeylonica
Almindeligste sunbird og set næsten hver dag.

Purple Sunbird Cinnyris asiaticus
Først og fremmest registreret omkring Tissamahamara.

Loten’s Sunbird Cinnyris lotenius
4+ Kitulgala dag 3, og i øvrigt enkelte fugle en række dage.

Oriental White-eye Zosterops palpebrosus
Flere bl.a. ved Kitulgala og i Sinharaja-området.

Sri Lanka White-eye En Zosterops ceylonensis
25 Horton Plains dag 5.

Velvet-fronted Nuthatch Sitta frontalis
2 Horton Plains dag 5, 1 Sinharaja både dag 10 og 11.

Cinereous Tit / Great Tit Parus cinereus
1 Kandy dag 1, 2 ved te-stop før Nuwara Eliya dag 4, 2-3 Horton Plains dag 5, 2-3 nær hotel i Tissamahamara.

Baya Weaver Ploceus philippinus
Reder ved hotel i Tissamahamara, men blot 1 set Bundla dag 8.

House Sparrow Passer domesticus (Gråspurv)
Bl.a. ved byområder i højlandet og ved Tissamahamara og Colombo.

Indian Silverbill Euodice malabarica
2 Yala dag 7.

White-rumped Munia Lonchura striata
Enkelte eller få ved Kitulgala, Tissamahamara og Weligama.

Scaly-breasted Munia Lonchura punctulata
Registreret især i lavlandsområderne i sydøst, flest 30+ Yala dag 7.

Tricolored Munia /  Black-headed Munia Lonchura malacca
Flest: 15 Horton Plains dag 7, og bl.a. også ved hotel Tissamahamara.

 

Fotos-Vagn---3-arter-Flowerpecker-001.jpg

Fotos Vagn: 3 arter Flowerpecker

Fotos-Vagn---3-arter-Flowerpecker-002.jpg

Fotos Vagn: 3 arter Flowerpecker

Fotos-Vagn---3-arter-Flowerpecker-003.jpg

Fotos Vagn: 3 arter Flowerpecker

Foto-Lotte---Hanuman-Langur.jpg

Foto Lotte: Hanuman Langur

Foto-Vagn---Ruddy-Mongoose.jpg

Foto Vagn: Ruddy Mongoose

 

Foto-Vagn---Flying-Fox.jpg

Foto Vagn: Flying Fox

Foto-Lotte---Sperm-Whale-(Kaskelot).jpg

Foto Lotte: Sperm Whale (Kaskelot)

Foto-Soren-Resterne-af-Crested-Porcupine--Hulepindsvin-.jpg

Foto Søren: Resterne af Crested Porcupine (Hulepindsvin) taget af Leopard  - med Common Cruiser på besøg

Foto-Vagn---.....-og-de-nysgerrige-samme-sted.jpg

Foto Vagn: ..... og de nysgerrige samme sted 

Foto-fra-video-Gitte--Leopard-pa-eftermiddagstur.jpg

Foto fra video Gitte: Leopard på eftermiddagstur

Foto Vagn: Og selvfølgelig ikonet SL Blue Magpie

Foto Vagn: Og selvfølgelig ikonet SL Blue Magpie 

 


Liste over ikke-fugle

Pattedyr:


Foto

Engelsk navn

Latinsk navn

Lokaliteter og ca. antal

Kommentarer


Asian-Elephant.jpgB
Asian Elephant

Elephas maximus

  • Kandy (7)
  • Yala (15)
  • Uda Walawe (3) 

Elefanterne i Kandy deltog i et optog. Den Srilankanske underart er ikke splittet ud.


Toque-Macaque.jpgB

Toque Macaque

Macaca sinica

  • Kandy (10)
  • Undervejs (20)

Tufted-Gray-Langur.jpgB

Tufted Gray Langur
eller
Hanuman

Semnopithecus priam

  • Yala (15)

Purple-faced-Leaf-Monkey.jpgB

Purple-faced Leaf Monkey
eller
Purple-faced Langur

Trachypithecus vetulus

  • Sinharaja (3)
  • Fishermans Bay (1)

Indian-Crested-Porcupine.jpgB

Indian Crested Porcupine †

Hystrix indica

  • Sinharaja (1)

Dræbt af leopard


Grizzled-Giant-Squirrel.jpg

Grizzled Giant Squirrel

Ratufa macroura

  • Sinharaja (1)

Kun hørt


Layard's-Palm-Squirrel.jpg

Layard's Palm  Squirrel

Funambulus layardi

  • Kitulgala (1)

Indian-Palm-Squirrel.jpg

Indian Palm Squirrel

Funambulus palmarum          

  • Alm.

Indian-Hare.jpgB

Indian Hare
eller
Black-naped Hare 

Lepus nigricollis

  • Horton Plains (2)
  • Yala (1)

Kanin er introduceret i S.L. Bestemmelsen derfor usikker


Indian-Flying-Fox.jpg                                                         
Indian Flying Fox

Flagermus sp

Pteropus giganteus        

  • Kandy (>500)
  • Tissamahamara (mange)
  • Undervejs
  • Kitulgala

Sperm-Whale.jpgB

Sperm Whale
eller
Cachalot

Physeter macrocephalus

  • Mirissa (1)

Spinner-Dolphin.jpgB

Spinner Dolphin

Stenella longirostris

  • Mirissa (>50)

Sri-Lankan-Leopard.jpgB

Sri Lankan Leopard

Panthera pardus kotiya

  • Yala (1)

Indian-Brown-Mongoose.jpgB

Indian Brown Mongoose

Herpestes fuscus

  • Fishermans Bay (1)                                                         

Ruddy-Mongoose.jpgB

Ruddy Mongoose

Herpestes smithii

  • Yala (8)
  • Tissamaharama (1)

Sri-Lankan-Golden-Jackal.jpgB

Sri Lankan Golden Jackal
eller
Southern Indian Jackal

Canis aureus naria

  • Yala (2)         

Wild-Boar.jpgB

Wild Boar

Sus scrofa

  • Yala (20)

Sri-Lankan-Sambar-Deer.jpgB

Sri Lankan Sambar Deer

Rusa unicolor unicolor

  • Horton Plains (10)
  • Yala (20)                                                             

Sri-Lanka-Axis-Deer---Ceylon-Spotted-Deer.jpgB

Sri Lanka Axis Deer
eller
Ceylon Spotted Deer

Axis axis ceylonensis

  • Yala (50)
  • Uda Walawe (15)

 Indian-Water-Buffalo.jpgB

Indian Water Buffalo

Bubalus amee

  • Kitulgala (5)
  • Tissamaharama (4)
  • Yala (20)       

Introduceret som husdyr


Sri-Lanka-Green-Pit-Viper.jpg

Sri Lanka Green Pit Viper

Trimeresurus trigonocephalus

  • Sinharaja (2)

Common-Green-Forest-Lizard.jpgB

Common Green Forest Lizard

Calotes calotes

  • Kitulgala (2)
  • Sinharaja (1)
  • Fisherman Bay (1)

Black-lipped-lizard.jpgB

Black-lipped lizard

Calotes nigrilabris

  • Horton Plains (2)

Oriental-Garden-Lizard.jpgB

Oriental Garden Lizard

Calotes versicolor

  • Sinharaja (2)

Common-Indian-Monitor-or-Bengal-Monitor.jpgB

Common Indian
Monitor
eller
Bengal Monitor

Varanus bengalensis      

  • Yala (3)
  • Tissamaharama (1)
  • Undervejs (2)

Asian-Water-Monitor-or-Common-Water-Monitor.jpgB

Asian Water Monitor
eller
Common Water Monitor

Varanus salvator

  • Kandy (1)
  • Kitulgala (1)
  • Sinharaja (1)

Mugger-or-Marsh-Crocodile.jpgB

Mugger/Marsh Crocodile

Crocodylus palustris/palosus

  • Yala (6)
  • Tissamaharama (1)

Der er ikke skelnet mellem de to arter


Indian-Flapshell-Turtle.jpgB

Indian Flapshell Turtle

Lissemys punctata

  • Tissamaharama (1)

Spiny-Orbweaver.jpgB

Spiny Orbweaver

Gasterachanta geminata

  • Kitulgala (1)
  • Tamarind (1)

Giant-Wood-Spider.jpgB

Giant Wood Spider

Nephila maculata

  • Sinharaja (1)
  • Tamarind (1)

Sri-Lankan-Giant-Millipede.jpgB

Sri Lankan Giant Millipede

Spirostreptus centrurus?

  • Sinharaja (2)
  • Anden lokalitet (1)

Leeches-sp..jpgB

Leeches sp.                                                                  

  • Kitulgala
  • Sinharaja

Ceylon-Tree-Nymph.jpg

Ceylon Tree Nymph

Idea iasonia

  • Sinharaja 

Endemisk


Sri-Lanka-Birdwing.jpg

Sri Lanka Birdwing

Triodes darsius               

  • Undervejs

Endemisk


Blue-Mormon.jpg

Blue Mormon

Papilio polymnestor

  • Undervejs                                                             

Common-Bluebottle.jpg

Common Bluebottle

Graphium sarpidon

  • Horton Plains                                                   

Common-Cruiser.jpg

Common Cruiser

Vindula erota

  • Sinharaja

Common-sailor.jpgB

Common sailor

Neptis hylas

  • Kandy

Blue-Tiger.jpg

Blue Tiger

Tirumala hamata

  • Undervejs 

 White-Orange-Tip.jpg          

White Orange Tip

Anthocaris cardamines

  • Undervejs

Three-spot-Grass-Yellow.jpg

Three-spot Grass Yellow

Eurema blanda

Alm.


Unknown-Larve-1.jpg

Ukendt larve 1

  • Kitulgala

Unknown-Larve-2.jpgB

Ukendt larve 2

  • Horton Plains

Ildflue.jpgB

Ildflue

  • Sinharaja

Spektakulær plante:

Pitcher-plant.jpgB

Pitcher plant

Nephentes distillatoria

  • Sinharaja

 

 

                                 

Author/s of the report: 
Soren Sorensen / DOF Travel, Dansk Ornitologisk, Forening Birdlife Denmark

Country:

Group size: 
12
Members of the group (clients): 
Soren Sorensen
And others